dinsdag 15 januari 2013

Special Valuations

De Stichting VastgoedCert, dat een aantal vakbekwaamheidsregisters beheert voor gecertificeerde deskundigen in de vastgoedbranche, is mede op verzoek van de zijde van opdrachtgevers waaronder banken, met een aanvullende specialisatie gekomen voor het register Bedrijfmatig Vastgoed.
Professionals die reeds langdurig specialistische werkzaamheden verrichten waarop het nieuwe deelregister zich richt, kunnen zich o.a. vanuit het BV-register kwalificeren.
De hiervoor genoemde specialisatie betreft taxaties op basis van de internationale (taxatie-) standaarden IFRS en IVS. Dit kan het geval zijn voor complexe waardebepalingen t.b.v. jaarrekeningen, prospecti, financieringen, arbitrage, advies.
Vastgoedtaxateurs met een afdoende opleiding die bovendien kunnen aantonen over voldoende ervaring te beschikken met taxaties op basis van de International Valuation Standards (IVS) en/of de International Financial Reporting Standards (IFRS) etc. kunnen bij de stichting een verzoek indienen doen om in het aanvullend register Bedrijfsmatig Vastgoed (BV) te worden ingeschreven.
Vastgoedtaxateurs worden in toenemende mate wordt gevraagd hun werkzaamheden te verrichten op basis van internationale richtlijnen en standaarden, zoals IVS en IFRS of daarvan afgeleide voorschriften. Dit is onder meer geval bij complexe waardebepalingen ten behoeve van jaarrekeningen, prospectussen, financieringen, arbitrage en advies. Hiermee zijn in de praktijk verschillende vastgoedtypen gemoeid, waaronder met name grootschalig en internationaal corporate vastgoed, institutioneel beleggingsvastgoed, grootschalig ontwikkelingsvastgoed e.d.. Mede op verzoek van opdrachtgevers heeft VastgoedCert in het register Bedrijfsmatig Vastgoed nu ruimte gecreƫerd voor de specialisatie in taxaties op basis van de IVS en IFRS.
De aanvragen voor de aanvullende certificering worden door een commissie van deskundigen beoordeeld. Bij een positief resultaat ontvangen de toegelaten deskundigen vervolgens een certificaatnummer waaraan de kwalificatie ‘SV’ (van Special Valuations) is toegevoegd. Het certificaatnummer is zichtbaar op de website van VastgoedCert (www.vastgoedcert.nl).
Naast het genoemde register voor Bedrijfsmatig Vastgoed (BV) beheert de Stichting VastgoedCert ook de registers voor woningmakelaardij (Wonen/MKB), Landelijk Vastgoed (LV, agrarisch) en WOZ. Bij VastgoedCert zijn ruim 6.200 deskundigen geregistreerd.
Vastgoedcert wordt regelmatig door banken en andere opdrachtgevers geraadpleegd over de inschrijving, vakbekwaamheid en specialisaties van professionele vastgoedtaxateurs.
Sinds medio 2012 zijn de taxateurs van Van de Loosdrecht recreatie bedrijfsmakelaars, A.K. Mijnheer en H.J.W. Kruidenier gecertificeerd in het deelregister Special Valuations van de kamer bedrijfsmatig vastgoed (BV). De commissie van deskundigen van Vastgoedcert heeft de taxateurs beoordeeld op hun deskundigheid en ervaring bij het taxeren van complexe waardebepalingen en gekeken of de taxatierapporten voldoen aan de IVS-teminologie en systematiek.
Gecertificeerde taxateurs en leden van de vakgroep NVM Business moeten in het kader van hun educatieverplichting voldoen aan twee criteria, namelijk de (her)certificeringseisen van VastgoedCert en de permanente educatie van de vakgroep NVM Business welke bestaat uit het behalen van 10 studiepunten.
De educatie die volgt uit de (her)certificeringseisen van de Kamer BV van VastgoedCert is voor de leden van de vakgroep NVM Business verplicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Download de brochure Stel een vraag