dinsdag 10 maart 2015

De maand van ... Kirsten Smidt

Om het prachtige weer van afgelopen weekend kunnen we niet heen. Wat een heerlijk gevoel om de warmte weer te voelen. Op televisie en radio wordt door diverse bedrijven al reclame gemaakt om een (zomer) vakantie te boeken. En met het weer van afgelopen weekend wordt het enthousiasme daarvoor alleen maar meer aangewakkerd. Hopelijk mag dit het begin zijn van een mooie lente en zomer en een recreatief goed jaar!

Alweer bijna een jaar mag ik met veel plezier werkzaam zijn bij Van de Loosdrecht RBM. Daarvoor kende ik de recreatie - branche alleen van eigen vakanties. Ik besefte niet dat er zoveel mooie recreatiegebieden zijn in Nederland. Om meer mensen te leren kennen die in de branche werkzaam zijn ben ik sinds januari van dit jaar lid geworden van de Jong Recron. Jong Recron is een vereniging voor jongeren van 18 tot 35 jaar die werkzaam zijn in de recreatiebranche of dat in de toekomst van plan zijn. Samen met mijn collega Rianne Jansen, ook lid van Jong Recron, hebben we de bijeenkomst in januari bezocht. Het thema was “De gast van de toekomst”. Bij taxaties hebben wij soms ook te maken met  de toekomst. De taxatie is bijvoorbeeld nodig voor het aanvragen van een extra financiering voor het realiseren van een toekomstig centrumgebouw of clubgebouw. Deze ontwikkelingen zijn concreet en je kunt je er een goed beeld van vormen. Bij de gast van de toekomst is het veel moeilijker om een beeld te schetsen. Tijdens de bijeenkomst werden er twee presentaties gegeven. Ter voorbereiding op de eerste presentatie werd aan ons een filmpje over de mobiele telefoon getoond. Vandaag de dag kunnen de meesten niet zonder een mobiele telefoon, terwijl uit het filmpje bleek dat wij 10 jaar geleden daar heel anders over dachten. Tijdens de presentaties werden diverse handreikingen gedaan om eens verder over na te denken, want een pas-klaar antwoord is er niet. Zo werd bijvoorbeeld genoemd dat het vroeger heel bijzonder was als je in Afrika was geweest. Tegenwoordig is niet het “daar zijn geweest”  belangrijk maar de beleving. Niet alleen de accommodatie is belangrijk maar ook wat je hebt ondernomen of kunt ondernemen. Het gaat dus meer over de totaal beleving.

Daarnaast werd er ook gesproken over dat jongere generaties de vakantie zien als zelfontplooiing. Hierin herken ik mijzelf. Als ik op zoek ga naar een vakantiebestemming kijk ik allereerst naar wat er te zien en te ontdekken valt in de omgeving.  Het is dus een aanrader om te inventariseren wat u, uw gast naast een mooie accommodatie nog meer kunt bieden.

Verwacht wordt dat ook de aandacht voor onder andere gezondheid, flexibiliteit en cultuur de komende jaren zal toenemen.

Ik hoop dat ik u heb geprikkeld om ook eens over de “gast van toekomst”  na te denken en dat nog maar lang mooi weer mag blijven zodat er veel boekingen mogen binnenkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Download de brochure Stel een vraag