woensdag 24 april 2013

DE MAAND VAN: ADRI MIJNHEER

De maand van Adri Mijnheer

Soms ben je druk en soms ben je heel erg druk, De maand april kenmerkt zich voor mij als heel erg druk omdat een aantal grote klussen samen vielen in deze maand.

Ten eerste zijn wij bezig om in samenwerking met de Hanzehogeschool te Groningen een onderzoek naar normalisatie van jaarcijfers in de recreatiebranche uit te voeren. Voor ons een heel belangrijk item omdat wij bedrijven waarderen vanuit de operationele cash flow, waarbij kosten genormaliseerd worden vanuit de bestaande ons bekende benchmark. Gelet op de veranderende economische omstandigheden van de laatste jaren vragen wij ons af of dit ook invloed heeft, in positieve of negatieve zin, aan de kostenkant. Percentages aan de kostenzijde worden genomen van de brutomarge welke nu veelal onder druk staat. Dalen of stijgen kosten hierin mee? Met een team van mensen is een grootscheepse enquĂȘte opgezet en wij zijn benieuwd naar de resultaten welke wij graag in de toekomst met u delen.

Verder mogen wij op verzoek van meerdere banken het vastgoed van een aantal toonaangevende grootschalige recreatieconcerns waarderen. Het doel van deze taxaties is dat de bank een beter beeld willen krijgen van de individuele waarde van de bedrijven binnen het concern. Tijdrovende maar zeer uitdagende klussen met name omdat diverse jaarrekeningen met elkaar verweven zijn. Om tot een goed waardeoordeel te komen moeten alle bedrijven ter plekke worden bekeken en uiteraard worden doorgelicht op velerlei punten, waarbij overleg met interne mensen en betrokken adviseurs en overheden een vereiste is.

Wij zijn best trots dat dergelijke opdrachten ons gegund worden en dat de jarenlange expertise van Van de Loosdrecht in goede en slechte tijden nog steeds gewaardeerd wordt.
Overigens begrijpt u vast dat dit allemaal niet in 1 maand past maar een langere doorlooptijd vergt.
Uiteraard gaat het reguliere werk van aan en verkoop ook nog steeds door waarbij onze ervaring is dat als partijen op redelijk niveau zaken willen doen het nog steeds kan. Ook in de huidige markt.

Wellicht mag ik u de komende maanden hierin ontmoeten!!

Adri Mijnheer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Download de brochure Stel een vraag